Vi laver vielsesringe i grønlandsk guld samt udvalgte modeller fra kollektionen

Ny
From DKK 332,00
From DKK 195,00
From DKK 249,00

Vedhæng

Ulo 14V

From DKK 195,00

Vedhæng

Asavakkit

From DKK 349,00
Ny
From DKK 366,00

Øresmykker

Ulo 2ØS

From DKK 210,00

Øresmykker

Thulemand 5Ø

From DKK 417,00
Ny

Øresmykker

Ulo 514Ø

From DKK 483,00
Ny

Øresmykker

Hjerte 161Ø-GG

DKK 1.981,00

Guld er et grundstof, og derfor er det guld som udvindes i Grønland ikke forskelligt fra alt andet guld i verden. Det som gør det grønlandske guld helt specielt, er dets historie. Vi kan følge det hele vejen fra mineskakt til smykke.

Det grønlandske guld kommer fra Nalunaq guldminen, som ligger i Kirkespirdalen/Itillersuaq, nærmere bestemt i fjeldet Qaarsutsiaap Qaqqaa over for Kirkespiret/Napassorsuaq i Nanortalik kommune.

Vi har sikret os en mængde certificeret finguld, som sikrer vores produktion af smykker i grønlandsk guld et stykke tid fremover. Vi fremstiller smykkerne i grønlandsk guld i 14 karat, og de koster lidt mere end vores øvrige produktion af 14 karat smykker. Dette skyldes de særlige omstændigheder omkring udvinding, produktion og certificering.

For at undgår forveksling eller blanding med andet guld, er det forsynet med et stempel, der kun bruges til grønlandsk guld. Der findes i øjeblikket to stempler:

  • En isbjørn, som oprindeligt er bragt i anvendelse af guldsmed Nicolai Appel og Kongelig Hofjuvelerer Flemming Hertz. Dette stempel findes på de arbejder, som har været udstillet på Galerie Metal i København, og de smykker i grønlandsk guld, som forhandles hos Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz.
  • En stjerne, som er vores eget mærke. Vi bruger dette mærke, fordi det ikke optager så meget plads, og er nemmere at placere i smykkerne.